"Η Λίμνη των Κύκνων"

GRIGOROVICH BALLET THEATRE OF RUSSIA

O θρύλος των Bolshoi στην Αθήνα!

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ
στο ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Και λόγω μεγάλης ζήτησης δύο έξτρα παραστάσεις!!!


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


Το Mediasoup εξασφάλισε για τα μέλη του προσκλήσεις  για τo Σάββατο 22 στις 16.30  & την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 12.30!!!
Δηλώστε με σχόλιο, τη συμμετοχή σας, στο τέλος της ανάρτησης
!
Δείτε Πως θα κερδίσετε πρόσκληση καθώς και όλες τις παραστάσεις-συναυλίες που διαθέτουμε προσκλήσεις!

               "Η Λίμνη των Κύκνων" Grigorovich Ballet theatre of Russia

Ο σπουδαιότερος εν ζωή ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι,  έρχεται στην Ελλάδα με 70 συντελεστές και παρουσιάζει την ιστορική χορογραφία του για τον δούλο μονομάχο «Σπάρτακο» που κατάφερε να αντισταθεί σε ολόκληρη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία αλλά και την τρυφερή διασκευή του για τη μοναδική «Λίμνη των Κύκνων».

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Αθήνα με την καθοδήγηση και την παρουσία του ίδιου του Γιούρι Γκριγκορόβιτς.


Η μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων ανάγκασε την ομάδα να προσθέσει δύο έξτρα παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή 22-23 Οκτωβρίου.

Έτσι «Η Λίμνη των Κύκνων» θα έχει συνολικά τέσσερις παραστάσεις

Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 16.30 και 21.00 και
Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 12.30 και 17.30

Το “Grigorovich Ballet theatre of Russia”  είναι η χορευτική ομάδα του μεγαλύτερου εν ζωή χορογράφου της Ρωσίας και έρχεται στην χώρα μας με 70 συντελεστές και πλούσια σκηνικά και κοστούμια για να παρουσιάσει την υπέροχη και ιστορική χορογραφία του για την παράσταση «Σπάρτακος» στις 20 και 21 Οκτωβρίου αλλά και την τρυφερή ματιά του στην μοναδική «Λίμνη των Κύκνων» πάνω στην χορογραφία των Μάριους Πετιπά – Λέβ Ιβάνωφ στις 22 και 23 Οκτωβρίου.

                      "Η Λίμνη των Κύκνων" Grigorovich Ballet theatre of Russia

ΕΙΠΑΝ:

«Ευπροσήγορες κριτικές ήταν γνωστές με το να χαρακτηρίζουν τις αξίες του Grigorovich ως παρωχημένες. Η αλήθεια είναι ότι το μπαλέτο του έχει την ποιότητα της αιωνιότητας, όπως τα Αλπικά λειβάδια στις βουνοκορφές γεμίζουν λουλούδια κάθε άνοιξη. Είναι δυνατόν ένα Αλπικό λειβάδι να γίνει παρωχημένο;» Maurice Béjart

«Yuri Gregorovich είναι αυτή η σπανιότητα; Στο κοινό πνεύμα ένας άντρας με τεράστιο ταλέντο, που είναι συνεχώς υποκινούμενος από το καλλιτεχνικό του όραμα να δημιουργήσει λαμπρότητα σε βαθμό επιχορήγησης για το κοινό του όπως και για τους χορευτές του»
Aram Khachaturian

“ Κάνοντας περιοδεία μαζί του σε όλο τον κόσμο, αισθάνθηκα ξανά τη μαγνητική δύναμη και τη συντριπτική επιτυχία του Yuri Grigorovich.” Galina Ulanova

« Έχει δημιουργήσει έναν αριθμό από μοναδικές παραγωγές για τα αστέρια του μπαλέτου, δίνοντας τους το υλικό με βάση το οποίο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν. Σπουδαίοι χορογράφοι είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και μόλις συναντήσω έναν, πάντα σκέφτομαι την Ιαπωνία όπου οι μεγάλοι καλλιτέχνες είναι γνωστοί έως εθνικοί θησαυροί.» Robert Joffrey

«Η απέραντη ευφυϊα του, η ευγενική φύση του με εντυπωσιάζουν. Πάντα στις παραγωγές του υπάρχει αδιάπτωτο ενδιαφέρον κατά την διάρκεια των προβών. Τα μπαλέτα του Grigorovich πάντα προκαλούν έκπληξη- η καθαρότητα της σκέψης, ο πλούτος των μορφών και των κινήσεων είναι ανυπέρβλητες.» Marina Semyonova

«Η κάθε πρόβα με τον Γκριγκορόβιτς έχει ανεκτίμητη αξία για κάθε χορευτή, κάθε σολίστα, για το μπαλέτο στο σύνολο του..» Svetlana Zakharova

                      "Η Λίμνη των Κύκνων" Grigorovich Ballet theatre of Russia

Ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς είναι μια μοναδική μορφή που κυριάρχησε για πάνω από 30 χρόνια ως χορευτής, χορογράφος αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων Μπολσόι από το 1964 μέχρι το 1995. Γεννήθηκε στο Λένιγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη) το 1927. Ξεκίνησε από τα Κίροφ Μαρίνσκι στα οποία χόρευε και χορογραφούσε από το 1946 μέχρι το 1962.

Το 1964 μετακόμισε στα Μπολσόι ως χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής και εκεί παρουσίασε μεγάλες χορογραφίες σε ιστορικές παραστάσεις όπως:  «Καρυοθραύστης» (1966), «Σπάρτακος» (1967) και «Ιβάν ο Τρομερός» (1975) ενώ διασκεύασε και διάσημα έργα όπως «Λίμνη των Κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη» κ.α. Με τον Γκριγκορόβιτς στο τιμόνι, τα μπαλέτα Μπολσόι έκαναν πάνω από 100 χρυσές περιοδείες σε όλον τον κόσμο και έγινε η νούμερο ένα ομάδα μπαλέτου. Το 1995 αφήνει τα Μπολσόι και αποφασίζει να δημιουργήσει την δική του ομάδα, το «Yuri Grigorovich Ballet Theatre of Russia» με την οποία παρουσίαζει όλες τις σπουδαίες χορογραφίες του σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα το 1992 ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς παρουσίασε την παραγωγή του «Ηλέκτρα» ενώ έχει παρουσιάσει δουλειές του και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι χορογραφίες του αποτελούν τις μόνιμες σχεδόν επιλογές των Bolshoi ακόμα και όταν δεν τις διευθύνει ο ίδιος.

Το φετινό Φθινόπωρο ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς διευθύνει και πάλι το ανέβασμα της παράστασης «Η ωραία κοιμωμένη» στο θέατρο Μπολσόι ενώ η παράστασή «Καρυοθραύστης» με την χορογραφία του θα είναι από τις πρώτες παραστάσεις που θα ανεβούν στην ανακαινισμένη αίθουσα του θεάτρου Μπολσόι που ανοίγει τον Οκτώβριο του 2011. Επίσης στις 2 Γενάρη του 2012 θα γίνει τιμητική εκδήλωση στο θέατρο Μπολσόι για τα 85α του γενέθλια.

                      "Η Λίμνη των Κύκνων" Grigorovich Ballet theatre of Russia

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ
GRIGOROVICH BALLET THEATRE OF RUSSIA
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.30 (ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ 21.00
ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 (ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17.30

Η Λίμνη των Κύκνων. Μια συγκινητική ιστορία που ο Τσαϊκόφσκι έκανε αθάνατη, σε χορογραφία των Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ που ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς διασκεύασε το 1969 για τα Μπολσόι.

Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Πιότρ Τσαϊκόφσκι  τη διετία 1875-1876, ενώ η ιστορία της βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε έναν αρχαίο γερμανικό μύθο.

Η πρωτότυπη χορογραφία  ανήκει στον Julius  Reisinger. Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, στις 20 Φεβρουαρίου 1877 και στέφθηκε από αποτυχία. Αρκετά χρόνια αργότερα όμως, και συγκεκριμένα στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης  στις 15 Ιανουαρίου 1895 (ένα χρόνο μετά το θάνατο του Τσαϊκόφσκι) με νέα χορογραφία τη φορά αυτή από τους Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ, η παράσταση γνωρίζει την αποθέωση. Το 1969 ο μεγάλος ρώσος χορογράφος Γιούρι Γκριγκορόβιτς διασκευάζει την κλασική χορογραφία και γνωρίζει νέα αποθέωση με τα μπαλέτα Μπολσόι.

Σήμερα η Λίμνη των κύκνων θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

                     "Η Λίμνη των Κύκνων" Grigorovich Ballet theatre of Russia   

Το παραμύθι αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο.


Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ένας μάγος. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ.

Ο μάγος  αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ σύντομα γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό.


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΤΗΡΙΩΝ:

Ε ΖΩΝΗ: 18 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 9 ΕΥΡΩ
Δ ΖΩΝΗ: 28 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 14 ΕΥΡΩ
Γ ΖΩΝΗ: 38 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 19 ΕΥΡΩ
Β ΖΩΝΗ: 48 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 24 ΕΥΡΩ
Α ΖΩΝΗ: 58 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 29 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, Ticketnet.gr, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:WE promotion
Βαγγέλης Περάκης
Γιώργος Εριτσίδης

Your rating: None Average: 4.5 (10 votes)

Comments

Thanks

Ευχαριστώ το mediasoup που μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω κάτι τόσο φαντασμαγορικό.Με εντυπωσίασε!Το θέατρο ήταν φίσκα με αρκετά παιδιά,καθηγήτριες χορού και εκκολαπτόμενες χορεύτριες ανάμεσα στο κοινό.Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι συμφωνούν μαζί μου.

diagonismos

kali mera mia prosklisi na to di ke to anipsaki mou tis aresi to mpaleto

...

...ΗΘΕΛΑ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΛΛΗ ΝΑ ΤΟ ΔΩ....ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ...!!
ΑΨΟΓΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ ΠΟΔΙΑ-ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ...
ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ....

Πρόσκληση

Θα μας ταξιδέψει... το έχουμε ανάγκη!

diagonismos

telio

προσκληση!!!!!

Θα ήθελα πολύ να κερδίσω μια πρόσκληση!!!Ευχαριστώ πολύ

THELW NA PAW

THELW NA PAW

THELW N PAWWWWWWWWW

THELW N PAWWWWWWWWW

Η λίμνη των ονείρων...

Η λίμνη των ονείρων...

Θα ήθελα πολύ να το δω!

Θα ήθελα πολύ να το δω!

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ

Θα ήθελα να είμαι απο τους τυχερούς που θα το παρακολουθήσουν.

thelw poly!

thelw poly!

:)

Είδα το ΣΠΑΡΤΑΚΟ και ενθουσιάστηκα... Η μαγεία και η αρμονία του ανθρώπινου σώματος σε όλο της το μεγαλείο...
Μακάρι να κέρδιζα μια πρόσκληση και για τη ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ να την παρακολουθήσω μαζί με γιο μου!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ!

...

wish :)

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

Θέλω πολύυυυυυυυυυυυυυυυ να πάωωω!!!!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΜΙΑ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!!!

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ!!!

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ!!!

ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ ,ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΥ,ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΠΟΛΣΟΙ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...

ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ...ΘΑ ΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ...

Έχω ακούσει ότι η ''Λίμνη των

Έχω ακούσει ότι η ''Λίμνη των κύκνων'' είναι sold out! Θα σας ήμουν πολύ ευγνώμων αν μου δίνατε την ευκαιρία να την δω. Φαίνεται υπερθέαμα!!!!

προσκληση

οπωσδηποτε θελω προσκληση...

ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ....

ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ....

Θέλω τόσο πολύ να την δω!!!!

Θέλω τόσο πολύ να την δω!!!! Δεν πρέπει να χάνουμε τέτοιες ποιοτικές παραστάσεις!!

Προσκλησούλα please; Please

Προσκλησούλα please; Please please please please please!!!!!!!!!!!!!!!

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!!!

θα μου άρεσε πολύ να δω αυτή

θα μου άρεσε πολύ να δω αυτή την παράσταση!!!!!!!!!

SWAN LAKE

Θα ήθελα πάρα πολύ να δω από κοντά αυτήν την παράσταση με την κόρη μου!
Μακάρι!

theiko

theiko

θα ήθελα μια πρόσκληση!

θα ήθελα μια πρόσκληση!

Θα ήθελα πολύ να το δω!

Θα ήθελα πολύ να το δω!

Θα ήθελα μια πρόσκληση..!

Θα ήθελα μια πρόσκληση..!

ελπιζω ακομα....

ελπιζω ακομα....

Ενδιαφέρομαι για την

Ενδιαφέρομαι για την παράσταση της Κυριακής :))

ΜΑΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝ Η ΤΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ !! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΨΥΧΑΓΩΓΕΙΣ ...

πολύ θα ήθελα να το δω!

πολύ θα ήθελα να το δω!

makari na kerdisw na paw

makari na kerdisw na paw

λιμνη

σημερα θ παω ν δω το σπαρτακο.....αλλα θ θελα πολυ ν δω κ τη λιμνη....μαγευτικη μουσικη...κ μια ιστορια που την εχω δει τοσες φορες απο μικρος....μακαρι ν κερδισω προσκληση

Είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια φανταστική παράσταση!!!

Παρακαλώ για την συμμετοχή μου στην κλήρωση.

diagonismos

makari na kerdiso

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!!!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!!!

:)

Καλσσικό και αξεπέραστο έργο... Θα ήθελα πολύ να το δω!

,,,,SWANS!!!!

.......PLEEEEEEEEEEEEEEASE!

poli oraia parastasi

poli oraia parastasi