Νέες δράσεις - προγράμματα του ΟΑΕΔ

 "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους κοινωνικούς εταίρους για να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα ανάχωμα στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας που είναι η ανεργία", τόνισε παρουσιάζοντας τα 17 προγράμματα δράσεις του ΟΑΕΔ που στοχεύουν στην ένταξη ομάδων - στόχων στην αγορά εργασίας και τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Λούκα Κατσέλη.

 Τα νέα προγράμματα που παρουσιάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και τον διευθυντή του ΟΑΕΔ, κ. Ηλία Κικίλια, απευθύνονται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ και υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν από αυτά 667.000 άνεργοι και εργαζόμενοι.

 "Πρόκειται" είπε η υπουργός Εργασίας, "για ένα δίχτυ προστασίας που έχει σαν πρώτο στόχο την ανάσχεση των απολύσεων, και σαν δεύτερο την ενίσχυση της εργασίας".

 Η κ. Κατσέλη είπε ότι τα προγράμματα θα είναι στοχευμένα "ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ", και τόνισε ότι ο στόχος είναι ο ΟΑΕΔ να γίνει βασικός πυλώνας της πολιτικής για την στήριξη της εργασίας, επισημαίνοντας ότι πολιτικές που μειώνουν το μη μισθολογικό κόστος " αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής".

 Από τα 17 προγράμματα τα 10 έχουν ξεκινήσει ήδη την υλοποίησή τους ενώ 7 πρόκειται να αρχίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Κινούνται προς 5 βασικές κατευθύνσεις που αποτελούν και τις προτεραιότητες του υπουργείου. Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και της προσαρμοστικότητας των επιχειρήσεων, την ένταξη στην αγορά εργασίας και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, την επανένταξη των ανέργων, την ένταξη και την υποστήριξη των γυναικών στην αγορά εργασίας και τη στήριξη ατόμων με αναπηρία και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 Ο αναπληρωτής υπoυργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης σημείωσε ότι με τις νέες δράσεις "μετατοπίζεται το κέντρο βάρους από την επιδότηση της ανεργίας στην επιδότηση της εργασίας", ενώ ο διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας, τόνισε ότι "ο σχεδιασμός των προγραμμάτων ήταν διαφορετικός από εκείνον των προηγουμένων εφόσον στη διαβούλευση που προηγήθηκε συμμετείχαν και οι κοινωνικοί εταίροι οι οποίοι θα έχουν συμμετοχή και στην αποτίμηση των αποτελεσμάτων".

(Περισσότερα για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ)

 

(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

No votes yet